semoga kita memperoleh manfaat daripada setiap kata-kata yang keluar dari bibir kita

Sunday, March 21, 2010

Pesta Buku Datang Lagi

Salam Kesatuan.

Alhamdulillah pada tahun ini masih ramai yang berpeluang untuk meraikan minat membaca dengan wujudnya Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di PWTC. Pelbagai genre buku terdapat di sana. Rugilah andai tidak menjengah ke sana kerana terdapat lebih daripada 1000 buku yang dijual. Kepada peminat-peminat buku, jangan lepaskan peluang ini yang datang hanya sekali dalam setahun. Tambahan pula, diskaun-diskaun yang ditawarkan amatlah menarik minat kita untuk mendapatkan sekurang-kurangnya 2 buah buku. Marilah kita bersama-sama menyahut seruan kerajaan untuk melestarikan budaya membaca sebagai gaya hidup masa kini.

Jika kita melihat dari konteks Islam, ayat pertama yang diturunkan adalah dalam surah Al-'Alaq, ayat 1-5 :
"Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu yang menciptakan, Dia telah mencipta manusia daripada segumpal darah. Bacalah, dan Tuhanmulah Yang Maha Mulia. Yang mengajar manusia apa yang tidak diketahuinya."

Semoga daripada pembacaan itu, kita mampu menimba lebih banyak ilmu. Bukan sahaja ilmu duniawi, bahkan InsyaAllah kita akan memperoleh ilmu ukhrawi. Diharapkan segala ilmu yang dicari itu mendapat keberkatanNya. Amin.

Jom ramai-ramai ke Pesta Buku.

0 comments:

 

©2009 INTI I.U. MCS | by TNB